Меркель, Мей, Трюдо відбули телефонні розмови зі Зеленським.

 

Канцлер Німеччини Анґела Меркель відбула телефонну розмову з президентом-електом Володимиром Зеленським і привітала його з успіхом на виборах.

 

Про це повідомляє пресова служба уряду Німеччини.

 

"Федеральний уряд продовжить активно підтримувати Україну на шляху реформ, а також її право на суверенітет і територіальну цілісність", – йдеться у повідомленні німецького уряду.

 

Сторони високо оцінили добрі відносини між двома державами. 

 

"Зеленський подякував Німеччині за підтримку України і засвідчив, що він дуже зацікавлений у прогресі в рамках "нормандського формату", – йдеться у повідомленні.

 

Меркель запросила майбутнього Президента України з візитом до Німеччини.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в телефонній розмові з Володимиром Зеленським заявила про важливість спільної роботи, спрямованої на стримування російської агресії, підтвердивши відданість суверенітету та територіальній цілісності України.

 

Мей запросила президента-електа відвідати Велику Британію "при першій нагоді", інформує прес-служба британського уряду.

 

Голова британського уряду заявила про підтримку як новообраного Президента, так і демократичного майбутнього України. Тереза Мей висловила прагнення зміцнювати співпрацю.

 

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в телефонній розмові зі Зеленським підтвердив "непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України".

 

Під час бесіди йшлося про "спільні для України та Канади основоположні демократичні цінності, а також важливість співпраці для їхнього захисту у світі", переказала прес-служба канадського уряду.

 

"Двоє лідерів відзначили теплі відносини між Канадою та Україною, підкріплені міцними міжособистісними зв’язками й активною українсько-канадською громадою", – зазначили в офісі Трюдо.

 

Сторони домовилися поглибити та посилити двосторонню співпрацю й партнерство. Зокрема, йшлося про конференцію щодо реформ в Україні, заплановану в Торонто на липень.

 

24.04.2019