Степан Барна демісує з посади голови Тернопільської ОДА.

 

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна подаватиме до демісії. Очільник адміністрації офіційно подасть заяву про звільнення після інавгурації нового Президента.

 

Про це Барна сказав у своєму зверненні, поширеному на власній сторінці у Facebook.

 

"Щойно відбудеться інавгурація новообраного Президента України, я покладу перед ним заяву про відставку", – анонсував Барна.

 

Голова ОДА пояснив, що належить до 25% українців, які вважають, що Україна має йти до членства в ЄС та НАТО (й підтримали у другому турі Петра Порошенка), та подякував Президенту за його роботу.

 

Голова Тернопільської ОДА також сказав, що він стоятиме на позиції "недопущення реваншу", а також опонуватиме людям, які намагаються загнати Україну "в російське ярмо".

 

Степан Барна записував своє звернення на Замковій горі (гора Бона) в Кременці.

 

У другому турі президентських виборів Тернопільщина схилилася на користь Володимира Зеленського (50,43% проти 46,64% у Петра Порошенка). При цім Зеленський здобув найбільше голосів саме в виборчому окрузі №164, до якого входять Кременець і частина Кременецького району (56,05% проти 41,24%).

 

Раніше про свої відставки оголосили голови Львівської обласної адміністрації – Олег Синютка, Закарпатської – Геннадій Москаль і Миколаївської – Олексій Савченко.

 

24.04.2019