Гройсман готує силу однодумців для походу на парламентські вибори.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про намір узяти участь у наступних парламентських виборах в Україні. Голова уряду анонсував створення "сили однодумців", у такий спосіб фактично анонсувавши свій вихід із команди Президента Петра Порошенка.

 

 

"Однозначно, це буде політична сила, яка об’єднає в собі людей з хорошою репутацією, людей, які здатні не тільки говорити, а реально робити речі, які будуть віддані країні, – сказав Гройсман у інтерв'ю телеканалу ICTV. – Я не хочу бути статистом в наступному політичному сезоні. Я хочу бути активним, я хочу боротися за ідеї, хочу їх впроваджувати. Понад те, є ідеї. І як їх впроваджувати, я теж розумію".

 

"Якщо цей мандат ми отримаємо (або коли ми його отримаємо), я зроблю все для того, щоб жоден український громадянин про це не пошкодував", – сказав прем’єр.

 

Володимир Гройсман закликав скористатися періодом між президентськими і парламентськими виборами для того, щоб максимально змінити систему. 

 

"Я вважаю, що треба змінити виборчу систему. Якщо ми не змінимо виборчої системи в країні, то фактично новий парламент, який буде обраний за старою системою через 2-3 місяці, буде нашим найбільшим розчаруванням", – сказав політик.

 

Також, на його погляд, важливо закріпити децентралізацію в Конституції. "Це важлива реформа. Вона передає владу людям, і новий закон про вибори дасть більше влади людям", – підкреслив Гройсман.

 

Прем’єр також сказав, що державі важливо налагодити судову систему, ухвалити низку важливих економічних законів і провести реформу самого парламенту, яка допоможе приймати швидкі і професійні рішення.

 

"Для нас важливо, щоб економіка зростала швидше, якісніше, і ми можемо це зробити", – сказав він.

 

23.04.2019