Під Адміністрацію Президента прийшло кілька тисяч людей подякувати Порошенку.

 

Кілька тисяч киян зібралися у понеділок увечері біля Адміністрації Президента в Києві для того, щоб подякувати Петрові Порошенку і підтримати його у зв'язку з відходом із посади. Голова держави вийшов виступити перед прибічниками і зізнався, що потребував такої людської підтримки.

 

 

Акція почалася зі спонтанного заклику у Facebook: вдень активісти створили онлайн-сторінку "Дякую, Петре!" і закликали прийти о 19:00 під офіс голови держави. Державна служба охорони зняла обмеження при вході на Банкову й пропустила людей на подвір'я між АП та Будинком химер.

 

Петро Порошенко, вийшовши до людей, подякував за підтримку. Зізнався, що надихається проявленою підтримкою і напередодні шукав опори у Facebook-відгуках. 

 

"Дякую вам за слова: «дякую», і за той флешмоб, який  вчора так мені був потрібен... Це було саме те, чого я потребував", – сказав Президент.

 

 

Голова держави запевнив, що разом зі своєю командою буде робити все, щоб Україна продовжила рух вперед, продовжила реформи. "Наші головні перемоги ще попереду. І нехай всі це чують", – сказав Порошенко, додавши, що "найкращою частиною спільної команди" є люди, котрі вийшли на площу.

 

Порошенко підтвердив, що він не йде із політики. "Ми об’єднуємося для того, щоб забезпечити наші спільні перемоги вже в найближчому майбутньому. Спільно ми йдемо перемагати на парламентські вибори. Спільно ми повернемося на вулицю Банкову після наступних президентських виборів", – сказав Президент. Натовп закликав не чекати наступних виборів, а почав скандувати: "Через рік". Президент натомість відповів: "Як Бог положить… Ну добре, друзі: через рік, так через рік".

 

 

Президент додав, що "єдине, чого ми не можемо допустити зараз, – це відчаю, розпачу, зневіри у власних силах і зневіри в Україні". "Наша сьогоднішня зустріч є найкращою демонстрацією, що ми не розгублені. Ми знаємо, що нам робити. Ми знаємо, що наші головні перемоги попереду", – додав Порошенко.

 

"Ми не дамо їм зруйнувати нашу армію, – запевнив Президент. – Ми не дамо їм знищити нашу мову. Ми не дамо зробити реванш щодо нашої Церкви. Ми не дамо зупинити децентралізацію. Ми не дамо зруйнувати нову українську школу. Ми не дамо зупинити інклюзивну освіту, яку започаткувала перша леді".

 

Марина Порошенко вийшла до людей разом із Президентом.

 

23.04.2019