У Болгарії вбивцю журналістки засуджено на 30 років.

Підсудний має намір оскаржити вирок.

 

 

Суд в Болгарії засудив до 30 років позбавлення волі 21-річного Северина Красімірова. Його визнали винним у зґвалтуванні й вбивстві телевізійної журналістки Вікторії Марінової. Окрім того, підсудний має виплатити доньці загиблої 150 тисяч левів (75 тис. євро) компенсації.

 

Процес завершився 22 квітня в районному суді міста Русе на півночі Болгарії. Провадив його суддя Юліан Стаменов. Про це повідомило болгарське видання Dnes.

 

Підсудний визнав себе винним за всіма статтями звинувачення. Щире зізнання і співпраця зі слідством дозволили підсудному уникнути найвищої міри покарання – довічного ув’язнення.

 

Тим часом адвокат Красімірова Іван Доінов домагався скорочення терміну ув’язнення до 15-ти років. Він апелював до того, що його клієнт не мав кримінального минулого, допомагав слідству, щиро зізнався у скоєному, покаявся, а головне – він є розумово відсталим.

 

Після ухвалення вироку Доінов заявив, що подаватиме апеляцію. На це він має два тижні.

 

Нагадаємо, що тіло 30-річної журналістки знайшли в Русе в жовтні минулого року в міському парку на березі Дунаю. Вікторія Марінова займалася джоґінґом, коли злочинець напав на неї. Слідчі встановили, що жертва була зґвалтована, отримала удар по голові й задушена. Прокурори заявили, що мотив злочину був сексуальним і не має нічого спільного з журналістською діяльністю жертви.

 

Красімірова заарештували в Німеччині, куди він втік після скоєння злочину. Його екстрадували до Болгарії через тиждень після вбивства Марінової. Слідчі з'ясували, що він діяв без спільників.

23.04.2019