Садовий запропонував Зеленському приїхати до Львова насамперед.

 

Міський голова Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий має пояснення, чому Львівщина стала єдиним регіоном, де більшість підтримала Петра Порошенка на виборах: львів’яни хочуть чіткого курсу на ЄС та НАТО, тому підбирали кандидатів з огляду на те, який зовнішньополітичний курс ті проголошували.

 

Про це Садовий сказав у інтерв'ю "Громадському".

 

 

"Львів – найбільше українськомовне місто світу, і Львів дуже переживає. Ми хочемо, щоб Україна рухалася чітко курсом Європа – ЄС – НАТО, і, напевно, від Зеленського люди не отримували чітких меседжів. А Порошенко це говорив твердо, кожного дня, системно", – зазначив Садовий.

 

При цім очільник Львова вважає: якщо Зеленський один з перших візитів здійснить до Львова і матиме відкриту розмову з львівським істеблішментом, то, "я думаю, він буде мати підтримку і розуміння".

 

Садовий також наголосив, що його політична сила в парламенті готова підтримувати ініціативи Зеленського-Президента.

 

"Позиція «Самопомочі» в парламенті є твердою. Ми будемо підтримувати всі закони, які будуть корисні для держави. Ми це робили впродовж всієї каденції, будемо робити до кінця цієї каденції. Треба служити людям, які тебе обирають. Якщо він хоча б на міліметр зійде з проукраїнського курсу, його чекає біда", – додав Садовий. 

 

Львівщина стала єдиною областю, яка підтримала чинного Президента Петра Порошенка на виборах: голова держави набрав 63% голосів виборців.

 

Разом зі Львовом Порошенка підтримало ще два обласні центри – Івано-Франківськ і Тернопіль. Утім, Франківська та Тернопільська області дали більше голосів усе ж Зеленському.

 

22.04.2019