Тимошенко закликала Верховну Раду підтримати уряд Зеленського.

 

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко назвала перемогу Володимира Зеленського на презиеднтських виборах "шансом для України", а також закликала Верховну Раду підтримати уряд новообраного голови держави.

 

Про це Тимошенко сказала на засіданні погоджувальної ради у понеділок, повідомляє видання Depo.ua.

 

 

Тимошенко привітала Україну з новим шансом на зміни, порівнявши вікно можливостей із тими періодами, котрі наставали внаслідок Помаранчевої революції та Революції гідності. Тимошенко певна, що попередні два шанси були змарновані. 

 

Лідерка "Батьківщини" вважає вибір українців оцінкою того курсу, котрий здійснювався впродовж минулих п'яти років. "75% людей чітко сказали, що все, що відбувалося 5 років, – це було проти них", – вважає Тимошенко.

 

Юлія Володимирівна закликала колег із ВР дозволити Зеленському набрати нову команду, а насамперед у "силовому" блоці. "Треба негайно дати можливість новому Президенту поміняти силовиків: Генпрокурора, голову СБУ, міністра оборони, щоб подивитися, чи новий Президент має політичну волю за допомогою своїх силовиків притягнути всіх представників чинної влади, які були замішані в корупції, до відповідальності. Це буде перший тест на зміни", – сказала Тимошенко.

 

На погляд ЮВТ, теперішній уряд ще півроку "терпіти не треба".

 

"Якщо у цього парламенту залишилась хоч крапля совісті, треба дати можливість сформувати новий уряд, який буде жити в абсолютно нових цілях і завданнях. Треба підставити плече новому керівнику держави, дати можливість здійснювати повноваження новому Президентові абсолютно за новою концепцією змін в Україні", – сказала Тимошенко.

 

22.04.2019