В Ольстері під час заворушень загинула журналістка.

Правоохоронці кваліфікують цей злочин як теракт.

 

 

У місті Лондондеррі в Північній Ірландії під час заворушень увечері 18 квітня була вбита пострілом в голову журналістка – 29-річна кореспондентка американського видання Mediagazer Лайре Маккі (Lyra McKee). Поліція підозрює, що відповідальність за вбивство несе угруповання «Нова ІРА». Те, що відбулося, поліція кваліфікувала як теракт. Про це повідомляє видання The Irish Times.

 

Правоохоронці Північної Ірландії (Ольстера), яка належить до Великої Британії, напередодні святкування дня незалежності Ірландської Республіки проводили пошукову операцію в Лондондеррі, спрямовану проти радикальних республіканців. Почалися заворушення, під час яких дійшло до сутичок з поліцією. У правоохоронців було кинуто понад 50 бензинових бомб. Дві поліційні машини були викрадені і підпалені. «Невідомі кілька разів стріляли в бік поліції. 29-річна Лайре Маккі була поранена і шпиталізована, але, на жаль, померла в шпиталі», – розповів на прес-конференції представник поліції Марк Гамільтон (Mark Hamilton).

 

Особу журналістки підтвердило видання Mediagazer в Twitter, зазначивши, що Маккі була автором матеріалів про регіональний конфлікт в Ольстері і бойовиків ІРА.

 

Ірландська республіканська армія (ІРА) – воєнізована організація, що ставила собі за мету домогтися незалежності Ольстера від Великої Британії і його об'єднання з незалежною Ірландською Республікою. У 2005 році ця організація офіційно склала зброю, однак її незгодні колишні члени сформували угруповання «Нова ІРА», яке діє й сьогодні.

19.04.2019