Янукович знімає арешт зі своїх рахунків в Україні.

 

Шевченківський суд Києва ухвалив рішення відмовити у знятті арешту з низки рахунків Віктора Януковича, відкритих у "Всеукраїнському банку розвитку", після свого неоднозначного рішення в середу.

 

Про це повідомила прес-секретарка генерального прокурора України Лариса Сарган.

 

"Щойно суддя Шевченківського райсуду Є. Мартинов ухвалив відмовити у знятті арешту з ряду рахунків банку «ВБР»! Працюємо далі", – повідомила Сарган.

 

Напередодні Генпрокуратура інформувала, що суд зняв арешт із рахунків Януковича у "Всеукраїнському банку розвитку" загалом на 1,2 мільярда гривень. ГПУ анонсувала подання термінових клопотань для відбиття спроби "розморозити" рахунки.

 

"Громадське" нагадує про те, що гроші Януковича арештували одразу після Євромайдану, однак у 2016–2017 роках суди почали знімати з них арешти "через відсутність підстав для продовження арешту".

 

15 лютого 2019 року у ГПУ повідомили, що конфіскували 1,47 мільярда гривень коштів Януковича.

 

28 березня 2017 Краматорський міський суд Донецької області у судовій справі ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості громадянином Кашкіним А.П. у вчиненні відмивання коштів та створенні злочинної організації. Цим же вироком застосували спеціальну конфіскацію коштів і облігацій внутрішньої державної позики України на загальну суму 1,5 млрд доларів шляхом їх зарахування до державного бюджету України.

 

Це був перший випадок спеціальної конфіскації в історії України з безпрецедентною сумою коштів.

 

Конфіскацію 1,5 млрд доларів "грошей Януковича" Юрій Луценко вважає одним із основних результатів своєї роботи на посаді. Проте самого тексту судового рішення, яким конфіскували гроші, не оприлюднили досі.

 

18.04.2019