Російська влада заборонила експорт нафти і нафтопродуктів до України.

Такий крок Кремль назвав реакцією на недавнє розширення санкцій щодо Москви з боку Києва. 

 

 

Про те, що уряд Росії заборонив експорт до України російської нафти і нафтопродуктів, заявив у четвер, 18 квітня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на засіданні кабінету міністрів у Горках. За його словами, ця заборона здійснюється в рамках контрсанкцій, запроваджених у відповідь на обмежувальні заходи Києва щодо Росії.

 

Згідно зі заявою Дмитра Медведєва, з 1 червня російську нафту, вугілля і нафтопродукти можна буде вивозити до України лише на підставі спеціальних дозволів. Про це повідомив російський інформаційний портал «Газета.Ру».

 

Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів. За його словами, Росія змушена захищати свої інтереси і вжити відповідних заходів. «Я підписав постанову на цю тему. Ми розширюємо заборону на ввезення до Росії окремих видів товарів, цей захід торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 мільйонів доларів», – заявив російський прем'єр.

 

В опублікованій постанові уряду наводиться список товарів, які потрапили під заборону. У ньому перелічені також різні види одягу і взуття, емальований посуд, бульдозери тощо.

 

Нагадаємо, що 20 березня Президент України Петро Порошенко підписав указ про розширення санкцій щодо російських громадян і компаній. В оновлений список входять 848 громадян і 294 компанії з Росії. У числі «підсанкційних» – громадяни і фірми, які брали участь «у процесі будівництва транспортного переходу через Керченську протоку», і причетні до «збройного нападу і захоплення українських військових катерів» у листопаді 2018 року.

18.04.2019