Зеленський проіґнорував перший раунд дебатів із Порошенком.

 

Кандидат у Президенти України Володимир Зеленський проіґнорував запрошення Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". Голова держави, не дочекавшись візаві в обумовлений час, на 14:14, організував біля стадіону прес-конференцію для журналістів, а також відбув мітинг із прибічниками.

 

Локація для дебатів була прилаштована на території прес-центру НСК "Олімпійський". Штаб Порошенка підготував для дебатів дві стійки – для самого Президента та для його конкурента. Ведучим мав бути Андрій Куликов.

 

Виборчий штаб перед стадіоном змонтував сцену. Її прикрашав плакат із карикатурою на Петра Порошенка, яку намалював рівненський музикант із гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель. Раніше Журавель закликав Президента додати драйву до виборчої кампанії і залучити андеґраунд.

 

 

Порошенко прибув на НСК під пісню "Ot Vinta" "Попереду жахи-шляхи". Виступаючи перед глядачами, Президент заявив, що чекає Володимира Зеленського на дискусію і "буде запрошувати його щодня", допоки кандидат не погодиться.

 

"Я сам для себе хочу знати його позицію по найважливіших напрямках реалізації повноважень Президента, і як Верховного головнокомандувача Збройних сил, і як гаранта конституційних прав і свобод громадян, і як захисника України", – сказав Порошенко у розмові з журналістами.

 

Президент повідомив, що чергова нагода випаде 15 квітня: обох кандидатів запрошено на ефір телеканалу ICTV. "Насправді Вас буде чекати не Петро Порошенко, Вас будуть чекати глядачі і виборці. Поважайте їх. Поважайте Україну", – звернувся Порошенко.

 

 

Щодо запрошення Зеленського дебатувати 19 квітня на стадіон, Порошенко заявив, що він зробить усе, щоби дебати між ним і Зеленським таки відбулися, але не піде на порушення закону – адже, згідно з законом, кандидати зобов’язані прийти на дебати на "Суспільне". "Я не хочу мірятися роликами. Я категоричний противник віртуальної кампанії", – додав Петро Порошенко.

 

Президент ствердив, що він ретельно проаналізував результати першого туру виборів і зробив висновки, у тому числі й щодо кадрової політики. Він запевнив, що під час другої каденції змінить підходи у цьому питанні, зокрема спиратиметься на молодь, а в реґіональних кадрових призначеннях – на лідерів ефективних територіальних громад.

 

Петро Порошенко додав, що для проведення реформ слід заручитися суспільною підтримкою. "Якщо не маєш довіри громади – реформи приречені. І тому, безумовно, ми будемо рухатися і щодо кадрових змін, і щодо кадрових кроків щодо завоювання довіри людини абсолютно зміненим шляхом. Я не ховаюся", – запевнив Порошенко.

 

Щодо змін в уряді, то Президент підкреслив, що Кабмін формуватиме вже новий склад парламенту, натомість "президентськими" міністрами він цілковито вдоволений – і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, і міністром оборони Степаном Полтораком. "Ви їх знаєте? Країна їх знає. Це не є «коти в мішку»", – прокоментував Президент.

 

 

По завершенні пресової конференції Петро Порошенко виступив перед глядачами зі сцени. Також виконав імпровізацію з гуртом Kozak System за мотивами народної пісні "Я прийшов – тебе нема".

 

Вкінці Порошенко покликав прибічників на територію стадіону для колективної знимки.

 

14.04.2019