Парубій назвав Зеленського "модернізованою версією Януковича".

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що перемога Володимира Зеленського на президентських виборах поставить Україну перед тими самими загрозами, котрі існували й після перемоги Віктора Януковича 2010 року.

 

Про це Парубій сказав на 12-му Київському безпековому форумі, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"Дехто із кандидатів нам намагається продемонструвати якусь нібито новітню технологію... Але, коли читаю програму, я бачу те ж саме, що й п'ять років тому я чув від Партії регіонів і Януковича: що, виявляється, у НАТО нам треба через референдум, що, виявляється, мову, культуру і територію треба поставити за дужки. Нема ніякого нового – це все старе і те, що ми вже чули. Це просто така модернізована версія Януковича, яку намагаються нам подати і яку, на жаль, багато хто сприймає за чисту монету. І наслідки можуть бути ті ж самі, що були 2010 року", – зауважив Парубій.

 

Спікер нагадав, що цьогоріч українці обиратимуть і Президента, і новий парламент, тож країна стоїть перед важливим вибором, який визначатиме, "якою Україна буде завтра, а якою – післязавтра, а якою вона буде через 10-20 років".

 

"У ці дні і в ці моменти ми й будемо давати відповідь на ключові виклики національній безпеці України, і в ці дні від нашої позиції буде залежати, чи зможемо ми й надалі ефективно та дієво протистояти російській агресії, чи пустимо "рускій мір" до себе додому. І в ці дні від кожного з нас буде залежати, якою буде Україна", – наголосив голова ВР.

 

Спікер додав, для цього не треба бути на Майдані або на фронті, бо "фронт у ці дні буде проходити через кожну виборчу дільницю, – в ці дні треба буде прийти і проголосувати".

 

12.04.2019