Порошенко і Зеленський зійшлися в ефірі "1+1": кандидат кинув слухавку.

 

Президент України Петро Порошенко та кандидат Володимир Зеленський встряли у перепалку між собою під час ефіру телепрограми "Право на владу" на телеканалі "1+1". Особистий контакт між ними відбувся після того, як Порошенко без попередження прибув до студії каналу, контрольованого медіа-холдингом Ігоря Коломойського, а Зеленський приєднався до "домашньої" студії через телефон.

 

 

Випуск програми був присвячений "чорним технологіям" під час виборів. Уже після старту передачі ведуча Наталія Мосейчук оголосила: студію чекає сюрприз – Петро Порошенко.

 

Президент у вступному слові закликав свого конкурента Володимира Зеленського прибути до студії на дебати, бо, певен, той дивиться ефір, а вечірнє місто дозволяє прибути на ефір за короткий час. "Приїжджайте, пане Володимире, це не страшно. Я буду тут протягом 40 хвилин. Чекатиму вас", – закликав Порошенко.

 

Мосейчук сказала у відповідь, що телеканал був би готовий забезпечити відповідний ефір, якби студію попередили заздалегідь. Вона висловила докір голові держави за те, що той іґнорував дотеперішні виклики "1+1". 

 

Згодом Володимир Зеленський таки вийшов у ефір і в телефонному режимі повідомив, що він перебуває у Франції, тож не зможе відповісти на запрошення. Кандидат наполягав на тому, що Порошенко знає про його пересування, бо він усе ще контролює СБУ.

 

Порошенко зауважив, що не цікавиться пересуваннями Зеленського. Натомість він і сам їде у п'ятницю до Макрона, при тім це не завадило йому прийти на ефір дебатувати.

 

Під час рекламної паузи Порошенко побіг в народ

 

Президент очікував, що Зеленський вступить у розмову принаймні дистанційно, і намагався полемізувати з кандидатом. "Дебати – це коли я вас послухав, а ви слухаєте мене. Пане Зеленський, дайте можливість відповісти. Інакше це не дебати", – казав голова держави.

 

Зеленський відмовився власне дебатувати і постійно повторював, що чекає Президента на стадіоні 19 квітня. "Вас не перебивав народ п'ять років – дайте мені сказати, пане Порошенко, послухайте мене", – встрявав Зеленський.

 

Згодом кандидат "Слуги народу" вирішив без попередження студії перервати розмову: "Зараз я закінчу. 19-го числа на НСК "Олімпійський". Крапка. До побачення".

 

Студія звела Порошенка з екс-головою ОДА Степановим

 

Президент України Петро Порошенко залишився в ефірі і приблизно годину дискутував з гостями студії, підготованими телеканалом "1+1" для вечірнього ефіру, – прокурором Костянтином Куликом, котрий за два дні до першого туру звинуватив голову держави в виправдовуванні соратників, і екс-головою Одеської ОДА Максимом Степановим, котрого звільнили з посади через політизацію своєї роботи.

 

Степанов визнав у ефірі, що ніхто його не примушував фальшувати результати виборів.

 

Гендиректор групи "1+1" Олександр Ткаченко пообіцяв подати на Порошенка до суду через несанкціонований прихід на територію приватної компанії.

 

12.04.2019