Порошенко: Ніякого "лідера" виборів не існує – є лише телевізійний образ.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що він конкурує на виборах із віртуальним образом, і країна може опинитися в біді після того, як керівник держави опиниться перед реальністю.

 

Про це Порошенко сказав під час виступу на Київському безпековому форумі.

 

 

"Сьогодні в Україні маємо справді унікальну виборчу ситуацію, кампанію, яка проводиться. Я про це хочу сьогодні поговорити дуже відверто. Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановними, завченими словами і репліками. Винятково звернення з екранів телевізорів та смартфонів. Це дуже нагадує фільм «Еквілібріум». Там в уявному місті мешканці можуть бачити свого лідера лише на величезних екранах. Всі емоції і будь-який порив до дії, свободи придушуються", – зазначив Президент, згідно з повідомленням АП.

 

Голова держави підкреслив, що розв’язка дуже неочікувана: "Ніякого «лідера» насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається певна група людей зі своїми цинічними інтересами".

 

"Багато хто з нетерпінням очікує на нову серію «Еквілібріуму», де за яскравим світлом софітів проблеми реального світу ніби й не такі вже складні. Але рано чи пізно софіти згаснуть, а реальність залишиться", – підкреслив Порошенко.

 

Президент констатував, що в Україні забули про стан війни. "Дехто, заколисаний спокоєм і безпекою у своїй зоні комфорту, може просто забути про те, що в Україні війна. І, на жаль, саме це сталося в певному сегменті як суспільства, так і українського політикуму", – констатував голова держави.

 

"Дехто вирішив, що війна – це така собі паралельна реальність, такий собі свого роду серіал. І у цій паралельній реальності втратили почуття справжньої реальності. Забули, або ж свідомо проігнорували той факт, що спокій і безтурботне життя тут, у Києві, існують лише завдяки нашій армії, нашим воїнам, які щодня протистоять зовсім не серіальному  ворогу і віддають зовсім не віртуальні життя", – зазначив він.

 

Президент визнав, що кампанія його конкурента є цікавою. "Я допускаю, що шоу, в яке сьогодні мій опонент намагається перетворити президентські вибори, багато кому може й подобатися. Імпонувати новизною, імпонувати нетрадиційністю, імпонувати дотепністю. Друзі, але після 21 квітня жарти закінчаться і настане сувора реальність. І новообраний Президент, хто б ним не став, опиниться сам на сам не з об’єктивом камери чи смартфона, а з досвідченим, підкреслюю, – досвідченим і безкомпромісним ворогом", – застеріг Порошенко.

 

Голова держави додав, що Путін і його апетити нікуди не поділися, і "це ж не комп’ютерна гра". "Ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим Президентом – це і є саме та нагода. І хижаки, як правило, нападають на жертву саме тоді, коли вона поранена і слабка", – підсумував Президент.

 

11.04.2019