Соболєв і Семенченко оголосили про вихід із "Самопомочі".

 

Народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко, які буди обрані у 2014 році до Верховної Ради за списком партії “Самопоміч”, оголосили про намір вийти з партії.

 

Як повідомила прес-служба партії "Самопоміч", нардепи оголосили про своє рішення на засіданні фракції. Соболєв уже написав відповідну заяву на ім'я керівних органів партії, а Семенченко задекларував намір зробити це найближчим часом.

 

 

Напередодні про перспективу демаршу превентивно повідомив лідер партії Андрій Садовий. Він з розумінням поставився до відтоку депутатів, бо "парламент доживає останні місяці і політики визначаються зі своїм майбутнім та потенційними новими попутниками".

 

Садовий вирішив подякувати соратникам за їхню працю, незалежно від мотивів відходу, бо "не скурвились, не зраджували виборців і принципів". Голова партії визнав, що "Самопоміч" чекає "непросте внутрішнє перегрупування". "Далі підуть ті, для кого це дійсно справа життя", – прокоментував пан Андрій.

 

Єгор Соболєв написав на своїй сторінці у Facebook, що він має "ідеологічні розходження" з керівництвом партії і розбіжності, "як діяти у політиці".

 

Соболєв не виходитиме із фракції, попри складення партійного квитка. "Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували", – зазначив він.

 

Водночас Єгор запевнив, що не піде ані до Зеленського, ані до Порошенка: "Сам терпіти не можу перебіжчиків". Він анонсував створення нової політичної сили.

 

10.04.2019