"Не стати на коліна": Штаб Порошенка пояснив ідею бордів з Путіним.

 

Виборчий штаб Петра Порошенка не мав на меті образити Володимира Зеленського, коли зобразив на виборчому плакаті портрети Порошенка й Путіна один навпроти одного, а прагнув нагадати про те, що держава потребує сильного Президента.

 

Про це йдеться у заяві, поширеній від імені штабу.

 

 

"Завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах таких зовнішніх викликів потрібен сильний Президент та Верховний головнокомандувач, фаховий, добре освічений і досвідчений дипломат, вправний переговорник з високим міжнародним авторитетом. Бо завдання глави держави – не розсмішити Путіна, як в планах нашого опонента. І не стати перед ним на коліна, а сміливо дивитися йому в очі і твердо захищати країну, національні інтереси та безпеку людей", – зазначили у команді чинного Президента.

 

"Сюжет борду не означає, ніби в команді Порошенка вважають Зеленського агентом Путіна. Категорично ні. Але ми твердо переконані, що Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль. Врешті-решт, сам Путін сказав, що його влаштує будь-хто на посаді Президента України, крім Порошенка", – пояснили у штабі.

 

Команда Порошенка не бачить порушення в тому, що зображення Путіна використали в агітації без його дозволу (як вимагає закон).

 

"У Путіна, зрозуміло, згоди не питали. І це природно. Дивує інше – кількість українських експертів та політиків, які виступили на захист порушених прав Путіна. Серед них, на жаль, і офіційні представники кандидата Зеленського. Путін – поза законом. Він розв’язав війну проти України. Він анексував Крим. Він вбивця тисяч і тисяч українців", – зазначили у штабі.

 

Команда Президента зазначає, що Путін і Росія є найбільшою загрозою Україні та кожному громадянину, "про що варто не забувати у феєричному карнавалі, в який команда-Зе намагається перетворити виборчу кампанію".

 

10.04.2019