ФБР провадить розслідування щодо Ігоря Коломойського.

Розслідування стосуються фінансових злочинів, зокрема відмивання «брудних» грошей.

 

 

Федеральне бюро розслідувань США вже деякий час веде розслідування діяльності українського олігарха Ігоря Коломойського, котрий нині мешкає в Ізраїлі. Про це повідомило американське онлайн-видання The Daily Beast з покликом на три джерела, близькі до слідчих органів.

 

Слідчі ФБР вивчають ймовірні фінансові злочини, вчинені Коломойським, включно з відмиванням грошей. За інформацією джерел, розслідування є доволі масштабним і триває досить давно. 

 

При цьому жодних звинувачень проти Коломойського ще не висунуто. Адвокат з юридичної контори Ashcroft Law Firm, котрий репрезентує Коломойського, не підтверджує і не спростовує факту розслідування, але категорично заперечує провину бізнесмена. «Пан Коломойський категорично заперечує, що відмивав якісь гроші в США, крапка», – запевнив адвокат Майк Салліван (Mike Sullivan). Він нагадав про конфлікт Ігоря Коломойського з чинним Президентом України Петром Порошенком. За словами Саллівана, банк Коломойського «Приват» був націоналізований незаконно. «Його банк захопив український уряд, стверджуючи, що банк перебуває на межі краху. Ця інформація виявилася хибною», – зазначив адвокат.

 

Олігарх, чий капітал, згідно з даними часопису Forbes, становить 1,2 мільярда доларів, нині мешкає в Тель-Авіві. Експерти в американських правоохоронних органах стверджують, що його перебування в Ізраїлі може ускладнити будь-які спроби США щодо екстрадиції.

08.04.2019