Кабінет Міністрів заборонив "човникові" авіарейси між Україною та Росією.

 

Кабінет Міністрів України заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та державою-агресором, за винятком рейсів, необхідних для забезпечення дій місій міжнародних організацій.

 

Про це йдеться у рішенні, прийнятому за пропозицією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів перельоту між Україною і державою-агресором, за винятком рейсів польотів, необхідних для забезпечення дій місій міжнародних організацій, ООН, ОБСЄ і Червоного хреста", – йдеться в тексті рішення.

 

Аваков пояснив, що належне рішення ухвалюють на підставі аналізу перельоту кандидата в президенти від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка до РФ. "Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав відповідне добро ФСБ Російської Федерації на такий прямий переліт", – додав міністр.

 

Зокрема, йдеться про те, що раніше ухвалені заборони не поширювалися на нерегулярні рейси між Україною та РФ, які здійснювали не зареєстровані в РФ повітряні судна.

 

03.04.2019