Зеленський, Порошенко і Тимошенко відмовилися від спільних дебатів.

 

Політичні дебати між лідерами президентської кампанії Володимиром Зеленським, Петром Порошенком і Юлією Тимошенко на телеканалі UA:Перший у телепроекті "Зворотній відлік" не відбулися через нез'яву кандидатів. В обумовлений час до студії завітала лише лідерка "Батьківщини", втім, вона залишила ефір одразу після початку.

 

Як пише видання "Детектор медіа", Юлія Володимирівна, отримавши слово, заявила: "Я прийшла до вас на дебати з Володимиром Зеленським та Петром Порошенком, а дебати нема що".

 

 

О 18: 45 Юлія Тимошенко заявила, що має справи і планує продовжити ними займатися. Лідерка "Батьківщини" запевнила, що у другому турі вона готова прийти на "Суспільне" і дебатувати.

 

Відразу після виходу з ефіру Тимошенко подалася на телеканал "Україна" на лояльний ефір. Вона ствердила, що НСТУ запросила її на дебати з Зеленським та Порошенком, і вона погодилась, бо така дискусія конче потрібна країні. "Я вимушена була подивитися направо-наліво і піти, бо дебатувати не було з ким. Країні потрібні сміливі кандидати", – сказала вона.

 

Володимир Зеленський та Петро Порошенко не прийшли на ток-шоу. 

 

Ведуча дебатів Мирослава Барчук заявила, що вихід Тимошенко – "це її поразка, звичайно".

 

"З іншого боку, її втеча — це метафора. Це втеча старої політичної еліти від нової якості журналістики і нової якості громадянського суспільства", – написала Барчук на своїй сторінці у Facebook.

 

Інший ведучий, Павло Казарін, заявив, що Тимошенко хитрувала, знаючи, що Зеленський із Порошенком не прибудуть.

 

"Ми офіційно запрошували в ефір "велику трійку". Ніхто не підтвердив і не відмовився. Ми підготували ефір без кандидатів. За сім хвилин до початку нам кажуть, що приїхала ЮВТ. Ми встигаємо переставити студію і запускаємо кандидата. Котрий, як виявляється, приїхав лише для того, щоб постояти п'ять хвилин на самоті. Та якби Юлія Тимошенко від початку збиралася взяти участь у нашій програмі – її штаб не казав би нам, що в неї на 29 березня "все розписано", – пояснив Казарін на своїй стрінці у Facebook.

 

29.03.2019