Група "Рейтинг": Зеленський – 26,6%, Порошенко – 17%, Тимошенко – 17%.

 

Соціологічне опитування групи "Рейтинг", проведене 22-27 березня, засвідчило збереження лідерства кандидата проекту "Слуга народу" у президентській кампанії Володимира Зеленського – його підтримують 26,6%. Конкуренція між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко за вихід до другого туру не вщухає: згідно зі свіжими даними, лідерка "Батьківщини" з чинним Президентом мають по 17%.

 

Про це йдеться у прес-релізі, оприлюдненому групою "Рейтинг" на офіційному сайті. Дані наведено в перерахунку на респондентів, котрі визначилися та мають намір голосувати.

 

Для збільшення клацніть на ілюстрацію

 

У другому ешелоні лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко випереджає висуванця "За життя" Юрія Бойка – 9,8% проти 9,5%. 

 

За лідера Радикальної партії охочі проголосувати 5,4% виборців, за Ігоря Смешка – 3,5%.

 

Порівняно з попереденім опитуванням "Рейтингу", проведеним 9-15 березня, Юлія Тимошенко втратила 1,5%.

 

Дослідження групи "Рейтинг" виявило, що Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях. У центрі він конкурує з Тимошенко та Порошенком. 

 

Порошенко має сильні позиції на заході.

 

Українськомовні виборці найбільшою мірою схиляються до обрання Петра Порошенка – 17%. Володимир Зеленський – найпопулярніший кандидат серед російськомовних і білінгвів.

 

Для збільшення клацніть на ілюстрацію

 

Інформація про дослідження. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше як 1,8%. Терміни проведення дослідження: 22-27 березня 2019 р.

 

28.03.2019