Гройсман доручив перевірити обставини вильоту Бойка та Медведчука до Москви.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній авіаційній службі України, Державній прикордонній службі України та іншим офіційним відомствам перевірити обставини порушення нормативно-правових актів України під час вильоту до Росії кандидата в Президенти Юрія Бойка та голови політради партії "За життя" Віктора Медведчука.

 

Про це Гройсман заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, реаґуючи на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Очільник МВС висловив невдоволення тим, що Бойко і Медведчук спромоглися вилетіти до Росії, з котрою Україна не має прямого авіасполучення, і безперешкодно повернутися назад, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна"

 

"Чому так сталося, що, незважаючи на закон України, порушуючи санкції про заборону авіасполучення з Російською Федерацією, ми мали перельоти Бойка та Медведчука Київ (Жуляни) – Москва і Москва – Київ (Жуляни)? Ми знаємо, які вони вели переговори в Москві – антиукраїнські. Я хочу знати, хто з українських чиновників прийняв таке рішення – порушити український закон і створити такий комфорт для людей, які вели переговори в Москві з прем'єром Мєдвєдєвим", – сказав Аваков.

 

У відповідь Володимир Гройсман висловив доручення компетентним службам перевірити, "хто діяв і в яких межах, де були допущені порушення закону України, з відповідним інформуванням Кабінету Міністрів України".

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв, що в середу зареєструють кримінальне провадження про незаконний перетин кордону.

 

"Шановний пане прем'єр-міністре, шановний пане міністре внутрішніх справ, з вашого дозволу повідомлю про те, що сьогодні буде зареєстровано провадження про незаконний перетин кордону. Але питання не лише до аерослужби, а і до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку. Проте провадження буде зареєстровано і відповідна реакція не забариться", – сказав він.

 

27.03.2019