Клімкін вважає з'яву Бойка в Москві ані "переговорами", ані "візитом".

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що сумнівається в змістовності поїздки кандидата в Президенти України Юрія Бойка і представника партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до Москви, вважаючи, що основним питанням переговорів у Росії можуть бути лише питання звільнення українських політв'язнів і військовополонених, а також деокупація Донбасу і Криму.

 

Про це Клімкін сказав на прес-конференції у понеділок у Києві, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Головне – я це говорю не лише як міністр закордонних справ, а й як український громадянин – я б дуже хотів почути від тих, хто їздив до Москви, як вони обговорювали там питання звільнення наших заручників, політичних ув'язнених і військовополонених, чого вони досягли. Як вони обговорювали окуповані території і Донбасу, і Криму. Якщо це не обговорювалося і це не було найголовнішим питанням на порядку денному, то у мене запитання навіть не з політичної точки зору: Що це було?" – сказав голова МЗС України.

 

Клімкін зазначив, що відвідування столиці Російської Федерації кандидатом у Президенти є демонстрацією позиції. "Я б не вживав слова "візит" щодо цієї поїздки, це, вочевидь, занадто високий стиль. Що стосується пана Медведчука, то ніщо в його контактах із Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідин Москви кандидатом у Президенти України паном Бойком, то це, звичайно, дуже чітко висловлена позиція, навіть демонстрація позиції", – сказав Клімкін.

 

Міністр зазначив, що переговори з росіянами можуть бути лишень у тому випадку, коли до них долучено Владіміра Путіна. "Як ми знаємо, в Москві варто і необхідно розмовляти з однією людиною – з президентом Росії, який фактично визначає весь порядок денний", – сказав він.

 

25.03.2019