До Венесуели прибули російські військовики.

Офіційний Каракас пояснив це венесуельсько-російськими перемовинами з військової підготовки і стратегії.

 

 

Венесуельська преса повідомила про прибуття російських військовиків до країни ще в неділю, 24 березня. Йшлося про приліт двох літаків, які належать російським збройним силам. За деякими даними, на їхньому облавку на територію Венесуели доправили близько сотні російських військовослужбовців і близько 35 тонн вантажу. Про це подає інформаційна аґенція Reuters.

 

Дані з порталу Flightradar підтверджують ці повідомлення, за ними видно, що російські транспортники ІЛ-62 і АН-124 22 березня вилетіли зі сирійської Латакії, де розташована військова база російської армії. У мережі було поширено фотографії двох зазначених літаків на летовищі Каракаса, поруч з ними стоїть кілька десятків людей у ​​одностроях. ЗМІ навіть назвали ім'я високопоставленого російського військовика, котрий прибув до Венесуели, – це начальник російського Головного штабу Сухопутних військ генерал-полковник Василь Тонкошкур.

 

Високопоставлений чиновник з Венесуели в понеділок, 25 березня, підтвердив на умовах анонімності прибуття до країни літаків з російськими військовими на борту. За його словами, росіяни прилетіли до Каракаса в рамках «продовження військової співпраці двох союзників». Зокрема, пояснив він, представники російських збройних сил мають намір взяти участь в перемовинах з військової підготовки і стратегії венесуельської армії, а також обговорити питання техобслуговування. 

 

Тим часом міжнародні експерти вважають, що головною метою прибуття російських військовиків до Венесуели є намагання застерегти Сполучені Штати від військової інтервенції у цій латиноамериканській країні.

25.03.2019