Тимошенко визнала своє союзництво з Аваковим.

 

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко підтвердила інформацію про свої контакти з міністром внутрішніх Арсеном Аваковим під час цьогорічної президентської компанії.

 

Про це кандидатка сказала в інтерв'ю проектові журналістських розслідувань "Схеми", котрий перевіряв достовірність інформації про існування політичного союзу між Тимошенко та Аваковим. Знімальній групі "Схем" вдалося підстерегти ЮВТ під час відвідин офісу МВС у Києві.

 

Юлія Тимошенко заявила, що ці зустрічі "присвячені тільки чесним виборам". "Чинний Президент думає, що він може купити вибори – не вийде. Вибори він не купить", – виправдовується очільниця "Батьківщини".

 

Відповідаючи на питання, яким чином особисті розмови з Аваковим можуть допомогти чесним виборам, кандидатка відповіла: "Я подала дві заяви на ім’я Арсена Авакова про здійснення злочину. І кожен раз я спілкувалася на цю тему, щоби передати ці заяви, передати докази", – пояснила вона.

 

Водночас ​Юлія Тимошенко відмовилася відповідати на питання про те, якою бачить долю Авакова на випадок власної перемоги.

 

"Ми забобонні всі, да? Ми віримо в те, що будь-які переговори треба вести тільки після перемоги. І взагалі мені здається, що в правильній моральній політиці не треба якісь домовленості, якісь кулуарні речі. Треба просто знати, що кожен робить свої справи, і я сьогодні дякую міністру внутрішніх справ", – сказала Тимошенко.

 

Журналісти діляться: у суботу, 16 березня, в день акції, організованої "Національним корпусом" і "Національними дружинами", їм вдалося зафільмувати, як "Мерседес" та автівка супроводу Тимошенко заїхали на територію МВС (без жодної перевірки) на цілу годину. На передньому сидінні знімальна група зауважила саму Тимошенко.

 

 

Також "Схеми" підтвердили факти зустрічей Тимошенко з Аваковим 23 грудня 2018 року (у комплексі спеціальних об’єктів "Фортеця", де мешкає голова МВС) і 28 січня 2019 року, також у будівлі Міністерства внутрішніх справ.

 

Сам очільник МВС Арсен Аваков ствердив, що як міністр "спілкується майже з усіма кандидатами".

 

"Юлія Тимошенко як кандидат у Президенти протягом останніх місяців неодноразово відвідувала МВС. Вона подавала заяви про порушення, надавала свідчення по справах, брала участь у слідчих діях, зверталася про надання особистої охорони тощо. У тому числі, вона мала зустрічі із міністром внутрішніх справ", – сказав він.

 

22.03.2019