Турчинов заявив про підтримку Порошенка як найбільш підготованої кандидатури.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що підтримує нинішнього голову держави Петра Порошенка на цьогорічних президентських виборах.

 

Таку першу публічну заяву про підтримку Порошенка голови РНБО зробив у своєму свіжому телевізійному інтерв'ю, відповідаючи на припущення, що він, напевне, не підтримує на майбутніх виборах жодної кандидатури. "Чому? Я вважаю, що сьогодні, в умовах, що склалися, Петро Порошенко найбільш підготовлений", – сказав Турчинов, згідно з цитатою аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Відповідаючи на запитання про іншого кандидата в Президенти, коміка Володимира Зеленського, секретар РНБО сказав, що добре знає Кривий Ріг, звідки той родом, оскільки тривалий час там працював, і назвав Зеленського "симпатичною молодою людиною" і "земляком".

 

Водночас Турчинов повідомив, що він не спілкується з іншим кандидатом, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, з 2014 року, незважаючи на дуже тривалу історію їхньої співпраці. Відповідаючи на запитання про причини розриву контактів, він порадив запитання адресувати самій пані Юлії.

 

Турчинов також заявив, що наразі не думає про балотування до Верховної Ради на запланованих на осінь виборах. "Я поки що не маю наміру взагалі йти на парламентські вибори. Невже в житті більше нічого немає цікавого, ніж парламентські вибори, депутатська посада? Я не хотів би знову ставати народним депутатом", – сказав він.

 

Секретар РНБО дав зрозуміти, що хоче залишитися після виборів на нинішній посаді.

 

Турчинов не став коментувати розслідування щодо його колишнього заступника Олега Гладковського у справі про корупцію в оборонно-промисловому комплексі, зазначивши, що встановити його провину може лише суд.

 

22.03.2019