Кабінет Міністрів вирішив продовжити контракт із Коболєвим.

 

Кабінет Міністрів України і наглядова рада НАК "Нафтогаз України" досягли згоди щодо продовження на рік контракту з правлінням компанії, уряд у середу ухвалить відповідне рішення.

 

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Серед умов, на підставі яких буде продовжено контракт: сертифікація до 1 січня 2020 року оператора газотранспортної системи (ГТС), досягнення мети щодо збільшення видобутку газу, а також зниження щонайменше вдвічі нинішнього рівня заробітної плати членів правління, відсутність будь-яких бонусів і "захмарних" нагород.

 

"Нас це попередньо влаштовує, і тому сьогодні уряд, за підсумками проведення консультації, ухвалить рішення щодо продовження на цих умовах на рік контракту з правлінням компанії з щомісячною і щоквартальною звітністю про досягнення цих цілей", – прокоментував прем'єр-міністр, додавши, що недосягнення цих цілей буде підставою для розірвання контракту.

 

Нагадаємо, після гучного преміювання керівництва "Нафтогазу" за перемогу над Росією у Стокгольмському арбітражі прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про намір переглянути "космічні" заробітні плати керівників "Нафтогазу". Пізніше уряд розпорядився оголосити з 23 березня конкурс на посаду голови правління НАК. Наглядова рада компанії натомість запропонувала Кабміну продовжити повноваження Коболєва до 22 березня 2020 року, скоротивши рівень його зарплати вдвічі від нинішньої – до 520,5 тис. грн, без виплати щомісячних і квартальних премій.

 

20.03.2019