В Івано-Франківську планують збільшити тариф на проїзд в маршрутках.

 

Сьогодні, 15 березня, в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення здорожчання проїзду у громадському транспорті. Як розповів в. о. начальника управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк, пропонують погодити для перевізників тариф у 6 гривень, передає Бліц-Інфо.

 

Водночас пенсіонери, школярі та учасники АТО будуть їздити, як і раніше, безкоштовно.

 

Новий тариф запрацює з 1 квітня після внесення змін у договори перевезення.

 

Перевізники нарікають, що 60% доходу у них забрали комунальні автобуси, а також поменшало пасажирів, які сплачують за проїзд, – залишились переважно пенсіонери.

 

«Ми розробляли цей тариф ще у жовтні, коли паливно-мастильні матеріали були дорожчими. Втім, зарплата була нижчою, тож цей розрахунок більш-менш реальний. Найбільше витрат у перевізників іде на пальне та амортизацію. Рентабельність проїзду на кожному маршруті відрізняється. Наприклад, на 22 маршруті це 6.09 грн, а на 41 – 8.94 грн. Середній тариф виходить 7.60 грн, але за умови, якщо всі пасажири будуть платні. Якщо ж порахувати пільговиків, то виходить 11.40 грн. Проте якісних покращень найближчим часом очікувати не варто», – прокоментував директор фірми, що проводила аудит і робила розрахунки.

 

Присутні на обговореннях мешканці Івано-Франківська виступили проти здорожчання проїзду, але остаточне рішення має ухвалити виконавчий комітет.

15.03.2019