Прокуратура: Загиблий чиновник АП зазнав грабіжного нападу.

 

Прокуратура Києва повідомила про те, що головний консультант головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Олександр Бухтатий перед своєю смертю зазнав грабіжного нападу. Правоохоронці затримали одного з грабіжників.

 

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

 

 

"Як встановлено у ході досудового слідства, 13 березня приблизно о 23:50, перебуваючи на вул. Багговутівській у Києві, підозрюваний разом із ще одним зловмисником, особу якого наразі встановлюють, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, помітили раніше незнайомого їм чоловіка та вирішили вчинити на нього напад з метою заволодіння його особистим майном. Зловмисники завдали потерпілому не менше як чотири удари в ділянку голови, внаслідок чого чоловік впав на землю. Після цього заволоділи його особистими речами, а саме мобільним телефоном та банківською карткою, і втекли з місця вчинення злочину", – повідомили правоохоронці.

 

Водночас, згідно з попередніми даними експертів, смерть чоловіка настала не через отримані травми, а внаслідок хронічної ішемічної хвороби серця. "Остаточно причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи", – прокоментували в прокуратурі.

 

Правоохоронці затримали у цій справі 25-річного громадянина Вірменії і оголосили йому підозру. Підозру оголошено за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу).

 

У підозрюваного вилучили речовий доказ – мобільний телефон загиблого.

 

Іншого нападника розшукують.

 

15.03.2019