СБУ: Радника керівництва МВС викрили на хабарі.

 

Співробітники Головного управління з боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБУ спільно із Генпрокуратурою викрили на хабарі радника на громадських засадах керівництва Міністерства внутрішніх справ.

 

Оперативники встановили, що радник за сприяння керівництва одного із слідчих управлінь Нацполіції вимагав через посередника 30 тис. доларів США від власників мережі київських ломбардів. За цю суму він обіцяв сприяти непритягненню працівників мережі до кримінальної відповідальності та припинення слідчих дій у межах розпочатого провадження, повідомила прес-служба СБУ.

 

 

Правоохоронці затримали посередника у Києві під час отримання всієї суми неправомірної вигоди. Раднику готуються оголосити підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

 

Аґенція "Українські новини" пише, що радника звати Віктор Корж, це колишній міністр спорту в уряді Азарова, колишній народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови "міліцейського" ФСТ "Динамо".

 

Корж начебто перебуває за кордоном на відпочинку.

 

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко сказав у коментарі "Українській правді", що Корж не є радником міністра внутрішніх справ з 29 вересня 2018 року: з його слів, Коржу не продовжили дію повноважень, а посвідка була дійсною до 29 вересня.

 

Головою ФСТ "Динамо" є сам Арсен Аваков.

 

 

14.03.2019