Порошенко закликав якнайшвидше покарати винуватців смерті співробітника АП.

 

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи у максимально короткий строк встановити особи винуватців смерті головного консультанта головного департаменту інформаційної політики АП Олександра Бухтатого і покарати їх згідно зі законом.

 

Про це йдеться у заяві Президента, опублікованій на інтернет-сторінці Банкової.

 

 

Петро Порошенко доручив главі Адміністрації Президента надати всю необхідну організаційну допомогу для похорону загиблого.

 

Між тим, Національна поліція України за результатами розтину повідомила, що попередньою причиною смерті чоловіка вважають хронічну ішемічну хворобу серця. Окрім того, у нього виявили перелом кісток носа.

 

Водночас, наразі поліція не береться констатувати факт саме вбивства. "Характер і спосіб отримання цієї травми, а також остаточна причина смерті буде відома після проведення судово-медичної експертизи", – розтлумачили в поліції.

 

Поза тим, для об’єктивного дослідження всіх обставин слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) та за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. 

 

Правоохоронці також затримали двох чоловіків, яких камери відеонагляду зафіксували поруч із померлим. В одного із затриманих виявили мобільний телефон, що належав потерпілому.

 

14.03.2019