Філарет: Нам мир у рабстві не потрібен.

 

Предстоятель Київської єпархії Православної Церкви України, почесний патріарх Філарет побажав українцям перемоги у війні проти агресора і відкинув ідею "аби-якого миру" з Росією.

 

Про це Філарет сказав на розширеному засіданні координаційної ради добровольців і волонтерів національного форуму "Трансформація України" в четвер у Києві, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ми поважаємо добровольців і волонтерів, але водночас не забуваємо, що за час війни ми створили боєздатну армію. Сьогоднішня армія – це не армія 2014 року. Сьогодні вона показала свою боєздатність, і ми віримо і впевнені, що невдовзі святкуватимемо перемогу над нашим агресором – Росією. Нам потрібна перемога, справедливий мир, а не будь-який мир, до якого закликають деякі. Нам мир у рабстві не потрібен, ми душу і серце положимо за нашу свободу", – сказав предстоятель ПЦУ.

 

З його слів, мир Україні потрібен ще й для того, щоб країна увійшла до Європейського Союзу і НАТО.

 

Філарет, зокрема, зазначив, що головним недоліком України на сьогодні є корупція. "Чому не можуть побороти корупції? Тому що немає страху, і через це корупція процвітає. А для того, щоб був страх, потрібно карати злочинців", – сказав Філарет.

 

14.03.2019