SOCIS: Зеленський – 28%, Порошенко – 20%, Тимошенко – 15%.

 

Якби президентські вибори відбулися минулої неділі, то найбільше голосів міг би здобути український шоумен Володимир Зеленський – його кандидатуру годні підтримати 27,7% серед тих, хто буде голосувати. Конкурентом Зеленському став би Президент України Петро Порошенко (19,6%), натомість лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко дещо би відстала (14,8%).

 

Про це свідчать підсумки соціологічного опитування, проведеного центром SOCIS. Результати подано в перерахунку на тих, хто обов’язково буде голосувати та визначився з власним вибором.

 

У порівнянні з лютим рейтинг Зеленського (серед тих, хто обов’язково буде голосувати та визначився з власним вибором) зріс на 3,9%. Рівень підтримки Порошенка зменшився на 0,7%, Тимошенко – на 1,1%.

 

 

За висуванця партії "За життя" Юрія Бойка проголосувало б 9,6%, за лідера "Громадянської позиції" Анатолiя Гриценка – 8,2%, за провідника Радикальної партії – 4,8%, за кандидатуру Ігоря Смешка – 3,4%.

 

Рейтинг Гриценка серед тих, хто обов'язково буде голосувати і визначився, зріс на 1,3% (при тому, що в А.Садового, який знявся на користь Гриценко, було серед цього визначеного і обов'язкового електорату 3,2%)..

 

За претендента від "Опозиційного блоку" Олександра Вiлкула проголосувало би 2,8%, за "свободівця" Руслана Кошулинського – 2,3%.

 

За місяць число невизначених виборців (серед тих, хто таки піде голосувати) зросло на 4,1%.

 

Опитування проводили 5-10 березня 2019 року, опитали 2 тисячі респондентів.

 

 

13.03.2019