Легкоатлети з Росії і надалі не зможуть виступати під національним прапором.

IAAF пролонґувала дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики.

 

 

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовилася відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) і скасовувати дискваліфікацію російських легкоатлетів. Таке рішення ухвалила рада IAAF на засіданні в Досі в понеділок, 11 березня.

 

Голова робочої групи IAAF Руне Андерсен (Rune Andersen) обґрунтував рішення тим, що досі не надійшли необхідні дані від московської антидопінгової лабораторії. Про це повідомляє інформаційний портал Wide World of Sports.

 

Спортсменів з Росії зможуть допустити до міжнародних змагань знову ж лише під нейтральним прапором. Окрім того, Росія повинна виплатити компенсацію Спортивному арбітражу за розгляд заявок російських атлетів на участь в змаганнях в нейтральному статусі.

 

Нагадаємо, що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій запровадила обмеження щодо Всеросійської федерації в листопаді 2015 року на підставі розслідування, проведеного комісією Світової антидопінґової аґенції (WADA). З моменту введення обмежень російські атлети не можуть брати участі в міжнародних змаганнях під національним прапором.

11.03.2019