НАБУ обшукало житло Гладковських.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять у четвер обшуки за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря, котрі стали фіґурантами скандалу про махінації в оборонній промисловості.

 

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції, повідомило видання "Слово і діло".

 

"НАБУ після аналізу журналістського розслідування Bihus.info порушило два кримінальних провадження. В межах цих справ детективи проводять близько 20 обшуків за місцем жительства Олега і Ігоря Гладковських, Віталія Жукова і Андрія Рогози", – повідомив Ситник.

 

З його слів, Антикорупційне бюро почало розслідувати ці провадження фактично заново, адже раніше детективи не мали листувань фіґурантів.

 

Нагадаємо, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося про те, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито залучений до махінацій в оборонному комплексі. Учасники групи начебто скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії, а потім перепродавали їх державним компаніям за завищеними цінами.

 

4 березня Президент України підписав указ про звільнення Гладковського.

 

Сам Гладковський заявляє, що син став заручником "брудної роботи і брудних справ".

 

07.03.2019