Facebook планує докорінно змінити деякі свої алгоритми.

Це робиться, як запевнив Марк Цукерберґ, аби краще захистити особисті дані користувачів.

 

 

Власник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберґ заявив, що компанія має намір зосередитися на розвитку функцій, які дозволяють обмінюватися зашифрованими повідомленнями, щоб забезпечити захист особистих даних користувачів. У своєму блозі під назвою «Візія соціальних мереж з фокусом на приватність» (A Privacy-Focused Vision for Social Networking), присвяченому планам розвитку Facebook, він повідомив, що робота зі створення систем передачі зашифрованих повідомлень вже почалася і триватиме упродовж поточного року.

 

«Ось уже понад 15 років Facebook і Instagram допомагають людям підтримувати зв'язок з друзями, спільнотами і групами за інтересами за принципом цифрового аналога міської площі. Однак люди чимраз частіше хочуть спілкуватися за принципом цифрового аналога їхньої особистої вітальні. З огляду на цю тенденцію, компанія збирається змінити принципи роботи з даними користувачів», – пообіцяв Цукерберґ у своєму блозі.

 

Визнаючи, що Facebook за останні роки здобув репутацію компанії, яка не сильно піклується про особисту сферу користувачів, Цукерберґ заявив, що в майбутньому планує перетворити соцмережу в платформу, яка надає цілу низку послуг, захищених надійними налаштуваннями приватності. Зокрема, мова йшла про інтернет-дзвінки, відеочати, бізнес-комунікації та здійснення платежів. Цукерберґ, зокрема, повідомив, що компанія планує запровадити наскрізне шифрування (end-to-end encryption) для особистих повідомлень користувачів на всіх платформах, у тому числі в месенджері Facebook, у WhatsApp і в Instagram.

 

Окрім того, Цукерберґ запевнив, що Facebook не зберігатиме повідомлення або історії користувачів «довше, ніж це необхідно, або довше, ніж люди цього хочуть». «Щобільше, аби уникнути доступу сторонніх до даних користувачів, конфіденційна інформація не буде зберігатися в країнах, де часто порушуються такі права людини, як право на особисту сферу і свободу слова», – підкреслив Цукерберґ.

 

 

07.03.2019