Муженко: Росія готує ударні ланки для вторгнення з трьох напрямків.

 

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляє, що Росія завершує формування на кордонах України ударних з’єднань, які разом із військовими частинами спецпризначення становитимуть основу сил для вторгнення.

 

Про це Муженко сказав на зустрічі з акредитованими в Україні представниками військово-дипломатичного корпусу, інформує аґенція УНІАН.

 

"У сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військові загрози по трьох із чотирьох географічних напрямків: півночі, сходу та півдня", – сказав начальник генштабу.

 

Зі слів Муженка, Росія завершує формування на кордонах України ударних з’єднань, які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення.

 

"Висока мобільність, адаптивність та автономність наших військ у поєднанні з фактором «рідної землі» є нашою стратегічною перевагою над військами окупантів", – водночас сказав він.

 

Віктор Муженко також повідомив, що Росія також використовуватиме диверсії. "Ми не виключаємо можливості проведення актів прямої дії у формі диверсій та саботажу поблизу передової та навіть у глибокому тилу", – сказав він.

 

Начальник геншатбу запевнив, що командування вживає заходів для недопущення подібних сценаріїв. "Водночас ми розраховуємо на професійність вітчизняних спецслужб, Національної поліції, а також на патріотизм наших громадян", – додав армійський керівник.

 

06.03.2019