Чисельність німецьких «зелених» досягла рекордного рівня.

«Союз-90/Зелені» є єдиною німецькою партією, яка консеквентно виступає проти «Північного потоку – 2».

 

                                                   Міхаель Кельнер

 

У 2018 році до німецького «Союзу 90/Зелені» долучилося 10 тисяч 246 осіб. Це стало рекордним зростанням для партії з часу її заснування 1993 року. Про це повідомив голова правління партії Міхаель Кельнер (Michael Kellner) в інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому в понеділок, 25 лютого. За його словами, нині партія налічує 75 тисяч 311 членів, що також стало для неї рекордним показником.

 

«Ми стаємо жіночнішими, молодшими й східнонімецькішими», – наголосив Кельнер. Зокрема, найсильніший приплив нових членів зафіксовано саме на теренах колишньої НДР. Так, якщо у цілій країні чисельність партії зросла на 15,75%, то в східних землях, зокрема в Бранденбурзі та Саксонії, приріст сягнув 26 і 23 відсотки відповідно.

 

«Загалом же число членів партії “зелених” в Східній Німеччині (не рахуючи Берліна) зросла більш ніж на 19 відсотків», – повідомив Кельнер. Він пояснює цю тенденцію тим, що популярність таких правопопулістських сил, як партія «Альтернатива для Німеччини» і ксенофобський рух Pegida, «розбудила» тих східних німців, котрі «прагнуть виступати за посилення демократії і більшу відкритість до світу».

25.02.2019