"Динамо" вийшло до ⅛ фіналу Ліги Європи; "Шахтар" вилетів з тріском.

 

Київське "Динамо" перемогло грецький "Олімпіакос" у другому матчі ¹/₁₆ фіналу Ліги Європи UEFA на стадіоні "Олімпійський" у Києві – 1:0.

 

 

Єдиний гол у цій грі належить іспанцеві Франціско Солю, котрий замикав передачі від Віталія Миколенка (33 хв.).

 

Перемога дозволила киянам кваліфікуватися до ⅛ фіналу: попередній матч у Греції завершився ремісом 2:2.

 

"Важке [зимове] поле, але найголовніше, що результат на нашу користь", – прокоментував тренер "Динамо" Олександр Хацкевич.

 

"Хлопці знають, що в атаку потрібно бігти швидко, а в оборону – вдвічі швидше. Я задоволений тим, як бігли і вперед, і назад", – сказав тренер.

 

Натомість донецький "Шахтар" у Німеччині програв Айнтрахтові з розгромним рахунком 4:1, і після домашнього ремісу 2:2 вилетів із єврокубків.

 

 

Єдиний гол за донеччан забив Мораєс (63 хв.).

 

Тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека сказав після матчу, що поєдинок не склався для гірників, бо мусіли відігруватися після двох швидких голів суперника, а потім пропустили на контратаках.

 

"Коли приїздиш на другий поєдинок після такого результату (2:2), мусиш розуміти, що не можеш пропускати. «Айнтрахт» уперше дістається до наших воріт та забиває. Потім невдовзі пенальті – і другий. За рахунку 0:2 на початку зустрічі дуже складно змінити підсумок гри. Тим паче, що перший гол було забито в ситуації, яку ми цілковито вивчали: у штрафному були троє наших футболістів і один з «Айнтрахта». Просто не можна так пропускати", – сказав тренер.

 

22.02.2019