СБУ оголосила в розшук одного з фігурантів справи MH17.

 

Служба безпеки України оголосила в розшук офіцера Головного розвідувального управління Міноборони РФ Алєґа Іваннікова, який є ключовим фігурантом розслідування катастрофи пасажирського Boeing рейсу МН17.

 

Про це повідомляє видання "Українська правда", покликаючись на розшукову картку з бази даних Міністерства внутрішніх справ України.

 

 

Іваннікова розшукують з 21 січня 2019 року. Йому інкримінують злочини за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної організації, керівництво або участь у ній) і ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

У розшуковій картці відсутня фотографія Іваннікова.

 

Нагадаємо, 24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, базованої в російському місті Курськ.

 

Міжнародна незалежна слідча група Bellingcat встановила, що офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков причетний до збиття літака рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році. Він був причетний у транспортуванні "Бука" на територію України і назад до Росії.

 

Іванніков керував найманцями "Вагнера" в Луганській області.

 

21.02.2019