Держспецзв'язку і СБУ підготувалися до відбиття кібератак у день виборів.

 

Фахівці Служби безпеки України та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України організують цілодобове чергування для виявлення, запобігання та припинення несанкціонованих дій проти інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії.

 

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, повідомила прес-служба РНБО.

 

На засіданні обговорювали питання практичної міжвідомчої взаємодії, зокрема створення на базі управління інформатизації ЦВК робочої групи, до складу якої ввійдуть найкращі фахівці СБУ та Держспецзв'язку.

 

"Буде організовано цілодобове чергування сил і засобів кібербезпеки СБУ і Держспецзв'язку, спрямоване на виявлення, запобігання та припинення будь-яких несанкціонованих дій щодо інформаційних ресурсів ЦВК", – повідомив секретар РНБО.

 

Крім того, за результатами попереднього засідання Національного координаційного центру кібербезпеки ЦВК підписала меморандуми про співпрацю з суб'єктами забезпечення кібербезпеки; виборчим комісіям надають всебічну технічну та методичну допомогу.

 

Члени Національного координаційного центру кібербезпеки заслухали розроблену Міністерством оборони України спільно з Генеральним штабом ЗСУ концепцію підготовки до відбиття військової агресії в кіберпросторі. Документ підготовлено в рамках реформування і розвитку сектору оборони держави, реалізації завдань із досягнення оперативної сумісності з НАТО, активної протидії кіберзагрозам в умовах гібридної війни, зазначили у Радбезі.

 

20.02.2019