Президент підписав конституційні зміни щодо вступу в НАТО.

 

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО.

 

Акт підписання документа відбувся під час виступу голови держави у Верховній Раді на засіданні у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

“Сьогодні ми не збираємося озиратися на Росію. Ми не будемо питати дозволу в Путіна, куди нам рухатися далі. Ми йдемо своїм шляхом і самі приймаємо рішення, як забезпечити власну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність”, – наголосив Порошенко.

 

Президент заявив, що свою стратегічну місію вбачає в тому, щоби гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, та пообіцяв не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі й отримати План дій щодо членства в НАТО.

 

Під час підписання змін до Конституції поруч із трибуною стояли прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

 

У вівторок у парламенті також виступив президент Європейської ради Дональд Туск.

 

19.02.2019