Порошенко відкрив свій штаб; керівником кампанії відрекомендовано Гриніва.

 

Виборчий штаб кандидата у Президенти України Петра Порошенка відкрив свою роботу в п'ятницю і презентував ключових осіб виборчої кампанії.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Украна".

 

 

Зі слів спікера виборчого штабу Олега Медведєва, керівником штабу визначено Віталія Ковальчука, а керівником кампанії – Ігоря Гриніва.

 

Юридичним забезпеченням опікуватиметься народний депутат Руслан Князевич. За загальнополітичний напрям та організацію роботи з народними депутатами відповідатиме голова фракції БПП Артур Герасимов. Народний депутат Сергій Березенко займатиметься організаційним напрямом кампанії.

 

Керівник штабу Віталій Ковальчук закликав учасників президентських перегонів відмовитися від брудних технологій.

 

"Штаб Порошенка продемонструє країні, як проводити чесну і чисту виборчу кампанію. По-перше, ми за прозоре фінансування. Тому ми пропонуємо громадськості провести моніторинг джерел наповнення виборчих фондів усіх кандидатів. Зокрема – наскільки вони відповідають реальним витратам кампанії. По-друге, ми за чесну агітацію. Тому пропонуємо всім іншим штабам відмовитися від брудних технологій під час виборчої кампанії і не створювати провокацій, що розколюють країну", – заявив Ковальчук.

 

Він закликав масові медії перевіряти інформацію і не продукувати фейків. "Сьогодні країна-агресор використовує фейкові новини для того, щоб нашкодити нормальному виборчому процесу в нашій країні, як це вони вже робили в інших країнах", – пояснив Ковальчук.

 

Ігор Гринів, зі свого боку, прокоментував окремі меседжі кампанії, відповівши також на закид про те, начебто окремі гасла, використовувані Порошенком, збігаються зі слоґанами кампанії Владіміра Путіна 2012 року.

 

"Якщо вас цікавить, хто автор, хто креативщик? Він перед вами. Якщо вас цікавить відповідь, чи бачив я коли-небудь таку рекламу у когось ще, наприклад у Путіна, – не бачив. Чи працював я на виборчу кампанію Путіна? Ні, не працював", – виправдовувався Гринів.

 

Керівник кампанії додав, що оглядачам слід говорити насамперед про зміст реклами, а її основна суть у тому, що Петро Порошенко – єдиний з усіх кандидатів, здатний продовжити розпочатий курс реформ, тому те, "що написано на білбордах, і якщо це хтось і використовував, то не має значення, чи це використовувалося у Росії, чи Сполучених Штатах Америки".

 

Коментуючи перспективу дебатів, Ігор Гринів висловив сумнів, чи вдасться виловити основних кандидатів на дебати перед першим туром.

 

"Точно в другому турі дебати необхідні. При цьому в нас 44 кандидати в Президенти, і я не думаю, щоб якийсь канал ризикнув проводити дебати з усіма учасниками. Я не уявляю собі, як можуть такі дебати відбуватися. Якщо Порошенко виграє в першому турі, то ми точно наполягатимемо на їхньому проведенні у другому турі", – сказав Гринів.

 

15.02.2019