Суд відновив Супрун у повноваженнях.

 

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про відсторонення Уляни Супрун з посади в. о. міністра охорони здоров'я.

 

Про це повідомила аґенція УНІАН.

 

Сама Уляна Супрун пояснила, що Окружний суд у своєму рішенні покликався на вчорашнє розпорядження Кабінету Міністрів України, котрий реґламентував діяльність виконувачів обов'язків міністра. Водночас, суддя не відмовився від своєї попередньої арґументації.

 

“Як ви бачили, суддя нарешті наважився після двох діб вийти з нарадчої кімнати. Хоча він не має мати доступу до тої інформації, яка надходить після завершення слухання, він довідався, що вчора Кабінет Міністрів, прем’єр-міністр Володимир Гройсман надав змогу, щоб розблокувати роботу Міністерства охорони здоров’я. Хочу подякувати своїм колегам за цей дуже рішучий і відважний крок. А сьогодні суддя використав цей крок і ніби сказав, що тепер він не мусить ухвалювати рішення – уже Кабінет Міністрів ухвалив рішення, щоб розблокувати роботу. То таке: я відмовив вашим аргументам, але я також скасую своє рішення. Маємо таке правосуддя, як воно працює”, – прокоментувала Супрун.

 

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконувачки обов'язків міністра.

 

5 лютого міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

 

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, зокрема, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

 

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, прийнявши розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена уряду (формування політики міністерства, ухвалення рішень на засіданнях Кабміну).

 

14.02.2019