Уряд частково розблокував роботу Міністерства охорони здоров'я.

 

Український уряд прийняв частково розблокував діяльність Міністерства охорони здоров'я, стриману рішенням Окружного адміністративного суду Києва: на своєму засіданні у середу Кабмін видав розпорядження про забезпечення безперервності роботи Міністерства охорони здоров’я України, котрим урегулював колізію з повноваженнями Уляни Супрун.

 

Уляна Супрун на засіданні уряду у середу

 

Так, на пані Супрун як першу заступницю міністра охорони здоров’я тимчасово, до призначення міністра, поклали місію виконання обов’язків очільника Міністерства охорони здоров’я, крім виключних повноважень міністра.

 

Міністерство охорони здоров'я у своєму коментарі зазначає, що розпорядження зумовлене потребою налагодити безперервну роботу відомства. "Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України", – зазначили в офісі Уляни Супрун.

 

Розпорядження Кабміну, зокрема, дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “ОХМАТДИТ” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. "Ці документи будуть підписані найближчим часом", – поінформували у МОЗі.

 

У розпорядженні уряду йдеться про те, що на першу заступницю міністра покладено всю компетенцію міністра, "крім виключних повноважень міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 “Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутності”.

 

Натомість у постанові, на котру покликався уряд Гройсмана, йдеться про те, що "в разі тимчасової відсутності міністра (відрядження, хвороба, відпустка та інші поважні причини) за дорученням міністра його обов'язки виконує перший заступник, а у разі його відсутності – один із заступників міністра, крім таких, як: визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства; участь у прийнятті рішень на засіданнях Кабінету Міністрів України".

 

 

14.02.2019