Мангер прибув на засідання суду у справі свого арешту.

 

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якому напередодні оголосили підозру в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, прибув у Шевченківський суд Києва, котрий розглядає клопотання прокуратури про арешт політика.

 

Про це повідомило видання Insider.

 

 

Суд пішов на перерву невдовзі після початку: адвокат Мангера заявив на початку засідання, що захисники не отримали ані клопотання про обрання запобіжного заходу, ані додатку, попросивши перенести розгляд справи на середу. Суддя відмовив у тривалій паузі, але дав підозрюваному на ознайомлення чотири години.

 

Напередодні Владислав Мангер заявив про те, що вважає інкриміновані йому обвинувачення "політичним замовленням", і пообіцяв не уникати слідства.

 

"Такі «обвинувачення» можна висунути першому-ліпшому. Очевидно, що хтось вправно намагається втілити сценарій з дискредитації мене", – зазначив він.

 

Мангер натякнув на те, що має певну інформацію у справі. "Звертаю увагу як слідчих, так і журналістів: не з мого офісу виїжджали виконавці замовлення; не мій помічник передавав їм гроші; не у мене був із Катериною конфлікт", – зазначив він.

 

Голова Херсонської обласної ради ствердив, що Катерина мала покровительство у високопосадовців СБУ, "які, власне, і прикривали браконьєрів в області". Він пообіцяв розголосити прізвища в суді.

 

Нагадаємо, напередодні Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації та частковому фінансуванні вбивства Катерини Гандзюк. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Мангер був зацікавлений помститися Катерині через те, що вона перешкоджала нелеґальному бізнесові на вирубуванні лісу на Херсонщині.

 

Партія "Батьківщина" виключила Мангера зі своїх лав і закликала його скласти повноваження голови обласної ради. Водночас, сама Юлія Тимошенко стала на захист екс-однопартійця, трактуючи його переслідування як помсту з боку конкурента на президентських виборах Петра Порошенка.

 

12.02.2019