У Венесуелі розпочалися наймасштабніші в історії країни військові навчання.

Очевидно, таким чином Ніколас Мадуро намагається запобігти переходу військовиків на бік опозиції.

 

 

Глава Венесуели Ніколас Мадуро в неділю, 10 лютого, на базі Ґуайкайпуро (штат Міранда) очолив наймасштабніші в історії країни цивільно-військові навчання, які отримали назву «Двохсотліття Анґостури 2019» (Bicentenario de Angostura 2019). Про це повідомило видання El Comercio.

 

Назва навчань пов’язана з тим, що саме в Анґостурі 1819 року національний герой Венесуели Сімон Болівар скликав Конґрес південноамериканських патріотів, які боролися за свободу від іспанської влади.

 

Поряд з Мадуро за маневрами спостерігали міністр оборони країни Владімір Падріні Лопес, а також командувач стратегічними операціями ЗС Венесуели Реміджіо Себальос. Вони, зокрема, перевірили оперативну готовність переносного зенітно-ракетного комплексу «Игла-С», розробленого російським конструкторським бюро в Коломні, а також спарених зенітних установок ЗУ-23, виробництво яких було налагоджено ще в СРСР.

 

У маневрах, які триватимуть до 15 лютого, беруть участь як збройні сили країни, так і боліварійська національна поліція. «Солдати Болівара змусять США дорого заплатити за будь-яку спробу торкнутися священної землі венесуельської батьківщини», – застеріг Мадуро, відкриваючи навчання.

 

У суботу, 9 лютого, у Венесуелі на бік тимчасового президента країни Хуана Ґуайдо перейшов ще один старший офіцер. Полковник і військовий лікар Рубен Пас Гіменес опублікував відео, на якому повідомив, що він визнає Ґуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

11.02.2019