Адмінсуд відсторонив Уляну Супрун від посади в.о. міністра за позовом "радикала".

 

Окружний адміністративний суд Києва постановив відсторонити виконувачку обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляну Супрун від посади. Рішення прийняте за позовом народного депутата з Радикальної партії України Ігоря Мосійчука.

 

Про це повідомив голова Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши також копію ухвали судді Сергія Каракашьяна.

 

"Заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я", – ідеться у рішенні.

 

Варто зазначити, наразі суд виніс свою ухвалу лише у рамках забезпечення Мосійчукового позову, а рішення по суті справи ще нема. В Окружному суді "радикал" вимагає визнати Уляну Супрун як особу, котрій бракує компетенції виконувати обов'язки міністра.

 

Напередодні пані Уляна назвала позов "радикалів" безпідставним.

 

"Нам не вперше відбивати атаки опонентів змін, ціллю яких є паралізувати Міністерство охорони здоров'я України та замінити нашу команду на зручну для їхніх схем. На нашій стороні правда і право, а отже за умови чесного розгляду справи знову переможемо. Будемо захищатися. Як завжди – з вашою підтримкою", – писала в.о. міністра.

 

 

05.02.2019