Суд скасував арешт майна екс-міністра МВС Захарченка.

 

Печерський районний суд Києва зняв арешт із 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

 

Ухвалу про зняття арешту виніс суддя Віталій Писанець 30 січня, повідомила аґенція УНІАН.

 

Так, згідно з резулятивною частиною рішення, під час відкритого засідання суд розглянув та задовольнив клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV", про скасування арешту майна.

 

Вказано, що арешт наклали в рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.368 (хабарництво), ч.3 ст.209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

 

Суддя постановив скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, у Волноваському районі на Донеччині і Донецьку та 20 земельних ділянок.

 

Крім того, знято арешт з квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12 та двох машиномісць за цією ж адресою. Колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко переховується у Росії.

 

04.02.2019