Расмуссен акомпанував висуненню Порошенка.

 

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав українців вибрати шлях вільної і суверенної України на майбутніх президентських виборах і уникнути вибору "обмеженого суверенітету".

 

Про це він оголосив під час форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", котрий відбувся у вівторок у Києві, повідомляє Gazeta.ua. Під час цього форуму голова держави офіційно оголосив про свою участь у президентській виборчій кампанії 2019 року.

 

 

"Сьогодні я тут як друг України та Президента Порошенка. Моя роль не в тому, щоб говорити вам, за кого голосувати. Вибір тільки за вами. Але посил мій чіткий: Україна повинна продовжувати реформи. Вони не даються легко, можуть бути болісними. Але вони ведуть до світлого майбутнього", – сказав Расмуссен.

 

Екс-генсек НАТО наголосив, що для нього була честь працювати з Порошенком. Відтак закликав громадян зробити правильний вибір.

 

"Залишається багато роботи, і зараз не час сумніватися чи зупинятися. Питання на цих виборах: чи ви хочете залишитися на шляху вільної та суверенної України, чи хочете відкотитися на шлях корупції та обмеженого суверенітету? Самовизначення чи покора? Свобода обирати чи підпорядкування силовому примусу?" – звернувся колишній секретар НАТО.

 

Нагадаємо, минулого тижня під час з'їзду партії "Батьківщина" демонстрували аґітаційний відеоролик Юлії Тимошенко, використавши у ньому відеозвернення Андерса Фога Расмуссена.

 

Згодом екс-генсек НАТО пояснив, що він не підтримує жодного кандидата, а лише закликав українців продовжувати реформи.

 

29.01.2019