До Помісної Церкви перейшов 1% парафій УПЦ МП.

 

Вже понад 100 парафій Української православної церкви Московського патріархату перейшли до новоствореної Православної Церкви України.

 

Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній у коментарі журналістам на марґінесі форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

“Вже більше сотні, і ми чуємо щодня, що у певному регіоні, у певній області відбуваються ці переходи по два, по три. Ми завершуємо на днях юридичне оформлення, тобто буде вже зареєстровано керівний орган, Київську митрополію, і, відповідно, інші єпархії будуть вносити зміни до статуту, а ті парафії, які зараз переходять з Російської православної Церкви до єдиної помісної Української православної Церкви, будуть уже долучатися до нової структури”, – сказав митрополит Епіфаній.

 

Водночас він зазначив, що певні перепони процесу переходу релігійних громад та процесу визнання автокефалії іншими православними церквами чинять з боку РПЦ. "Звичайно, є супротив з боку Російської православної церкви, бо їхнє завдання полягає у тому, щоб протидіяти, щоб Церкви не визнали автокефалію Української православної Церкви. Але ми віримо, що мудрість тих інших православних ієрархів все ж таки доведе до того, що ми отримаємо визнання інших Церков”, – сказав митрополит Київський.

 

УПЦ Московського патріархату станом на грудень 2018 року налічувала 12 тис. парафій.

 

29.01.2019